Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Yüzük Ölçüsü Alma Sanatı - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Yüzük Ölçüsü Alma Sanatı



Tiffany'nin klasikleşmiş tektaşları

        Erkeklerin yüzük satın alırken yaşadığı en sancılı durum yüzük ölçüsü verememeleridir. Bu yazımı eşinin, nişanlısının veya kız arkadaşının yüzük ölçüsünü bulamayan erkeklere ithaf ediyorum:)

         İster hediye, ister kendinize yüzük satın alırken en uygun yüzüğü seçmenin önemli aşamalarından biri, parmak ölçüsüdür. Kendinize alıyorsanız bulunduğunuz yerdeki satış danışmanları mutlaka yardımcı olurlar. Ancak hediye olarak alınan yüzükler için mutlaka ölçü gereklidir. Yüzük ölçüsü belirlemek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.


      İlk yöntem kullanılan herhangi bir yüzüğün ölçüsünü almak...Bu yöntemi hediye alacağınız kişinin yüzüğünü kısa süreli aşırarak deneyebilirsiniz:))) Ö
lçümde yüzüğün içten içe ölçülecek en uzun mesafesi dikkate alınmalıdır. Yüzüğün çapını milimetre olarak bulduktan sonra aşağıdaki tablodan kaç numaraya denk geldiğini bulabilir ve siparişinizi verirken bu ölçüyü seçerek en uygun yüzüğü satın alabilirsiniz. Kuyumcudan satın alırken ya da internetten sipariş ederken bu ölçüyü kullanarak en uygun yüzüğü alabilirsiniz.

       
Yüzük ölçüsü hesaplama tablosu
          İkinci yöntem yüzük aşırmayı beceremeyenlere...Yüzüğü bulduğunuz an kendi parmağınıza geçirin ve yüzüğün sizin parmağınıza göre nerede kaldığını aklınızda tutun:) Daha sonra elinize bir parça ip veya şerit halinde bir parça kağıt alın. Kağıt şeridi parmağınıza sarın, iki ucun birleştiği yeri kalemle işaretleyin ve bir cetvel bulup ve kağıdın işaretlediğiniz yere kadar olan kısmını ölçün. Bu iki yöntem sizlere fazlasıyla yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.


Haydi zehir hafiyeler iş başına! Yüzük ölçüsü bulmadan gelmeyin ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...