Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Hangi Yüzük Ne Zaman Takılır? - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

9 Eylül 2013 Pazartesi

Hangi Yüzük Ne Zaman Takılır?

   


         Tektaş, tamtur, beştaş ve  alyans...Evlilik öncesi alışverişe çıkanların yüzük karmaşasına bir son verelim artık!

        Gelen sorulardan anladığım kadarıyla hem gelenekler hem de Türkiye’de ve yurt dışındaki farkı uygulamalar evlenecek çiftlerin kafasını yüzük konusunda çok karıştırıyor. İşte hangi yüzük ne zaman, hangi parmağa takılır sorusunun cevabı!


Tek Taş

       Tek taş artık toplumumuzda da bir evlilik teklifi klasiği haline geldi. Hayatındaki kadına ömür boyu bağlılığını ilan eden erkek, bunun simgesi olarak sevdiği kadına evlenme teklifini tek taş pırlanta yüzükle yapar. Evlilik teklifi, batı toplumlarında nişanlanmak (TIK TIK) anlamına gelse de, bizim geleneklerimize göre esas nişan ailelerin tanışması ve evliliği onaylamasıyla olur. Bu yüzden kimi çiftler tektaş yüzüğün alınmasını nişana ya da sonrasına bırakabilirler (bu pek romantik olmasa da...). Tektaş nikahtan önce sağ elin, nikahtan sonraysa sol elin yüzük parmağına takılır.
Klasik 6 tırnak tektaş

Mikro pave mıhlanmış küçük taşlarla ortadaki taş daha büyük gözükmüyor mu?

Alyans

       Alyans evlilik törenlerinin başrol oyuncusudur. Ağırbaşlı ve gösterişsiz gelir bana hep; ancak evlilik kurumunun temel taşıdır. Medeni durumunuzun toplum karşısındaki ilanıdır adeta. Alyanslar kadın  ve erkeğin beraber taşıyacağı bir simge olduğundan beraber seçilmelidir. Gündelik hayatta, yolculukta, uyurken; kısacası her an elinizde olacağını düşünürseniz görünüşü kadar rahatlığı da önemlidir. İlk olarak nişanda takılır, nikahtan önce sağ nikahtan sonra sol elin yüzük parmağında taşınır. Bir stil önerisi: Şu sıralar düz ya da fantezi (üstünde desenler olan) alyanslar ile tektaş yüzükleri birarada kullananlar oldukça fazla...Böyle yapanlardansanız ve  bu satırları okuyorsanız lütfen yapmayın...



Klasik alyanslar

Modern ama...

Taşlı Alyans

         Işıldamayı hangi kadın sevmez? Bu yüzden de yüzüğün kadına ait olanı taşlı alınabilir. İkinci bir seçenek olarak,  özel günlerde kullanılacak taşlı bir alyans da alabilirsiniz. Pırlantaların kullanımına bağlı olarak alyansların adı; tamtur, üçtaş (şu sıralar pek revaçta olmasa da), beştaş ve yeditaş olarak değişir. Bu yüzükler tek başına ya da tektaş ile birlikte kullanılabiliyor. 



Farklı taş boylarında beştaş


Beştaş







Tamtur




Bunlara ek olarak şöyle bir uygulama var; Işıldamayı çok çok sevenler bunu tercih ediyorlar. Evlilik öncesinde tektaş, alyans, beştaş alıp ilk doğumdan sonra da tamtur almak...

Son Söz


       Erkekler için : Aslında bu yazı biraz da erkeklere rehber niteliğinde oldu.           Başınıza gelecekleri şimdiden öğrenin istedim. 


       Kadınlar için:  Her ne kadar yukarıda taşlı-taşsız alyansların tektaş  
 ile kullanılabildiğini yazsam da, bu uygulamayı sadece Türkiye'de gördüm. Genellikle diğer ülkelerde tektaş sadece ince tamtur yüzükler ile kullanılıyor. 



Mutlulukla...










8 yorum:

  1. pek bi ukala gördüm sizi matmazel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi çok korkak gördüm keşke adınızı da yazabilseydiniz!

      Sil
  2. "Aslında bu yazı biraz da erkeklere rehber niteliğinde oldu. Başınıza gelecekleri şimdiden öğrenin istedim." :D çok doğru. Faydalı bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. herkes için hayırlısı ne ise o olsun...

    YanıtlaSil
  4. tektaş, tektaş, tektaş .. tüm kadınların rüyası..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Erkek arkadaşım tektas baktığını söyledi. Ama nişandan önce kararsız kaldım. Aileden istemiş gibi olmayacak. :(
    Biz evet dedikte sembolik Rızaniz olsun der gibi. Ama tektastan da olmak istemiyorum :)))
    epey karışık :/

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler paylaşımınız için. konya düğün salonları

    YanıtlaSil
  7. Tektaş çok gereksiz bence.Sade bir yüzük en güzeli...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...