Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Toplam Karat Ağırlığı Nedir? - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

20 Haziran 2013 Perşembe

Toplam Karat Ağırlığı Nedir?

Sapphire & Diamond Cuff by Graff
Toplam karat ağırlığı, bir mücevherdeki tüm taş boylarının karat ağırlıklarının toplamı demektir. Pekiyi bu bilgi neden önemli ?


Eğitimlerimde hep  mücevher üretiminin mikro ölçekte mühendislik, satın almanın da matematik becerisi gerektiren bir iş olduğunu anlatırım. Bir mücevher satın alırken, karat ağırlığı mutlak olarak mukayese edebileceğiniz bir özellik. Böyle lüks bir harcama yaparken, eğer alacağınız parça eşsiz bir tasarım ürünü değilse mutlaka bütçenizi düşündüğünüzü varsayarak açıklıyorum: 

Toplam Karat Ağırlığı Nedir?

Yukarıdaki yüzüğü ele alırsak, toplam karat ağırlığı yüzükteki tüm taşların toplam ağırlığıdır. Toplam karat ağırlığını bulmak için ortadaki büyük taş, etrafındaki ve yüzük kollarında bulunan diğer taşların hepsi birbirine eklenir. Mesela 2 ct (orta) + 0.20 ct (çevre) + 1.40 ct (kollar) =3.60 ct gibi...


Toplam Karat Ağırlığı Neden Önemlidir?


Öncelikle, aynı miktarda değerli maden ve aynı özellikte taş içeren iki ürünün fiyat karşılaştırmasını yapmak için önemlidir.

Ayrıca, toplamda 1.5 karat taş içeren bir ürün ile 1.5 karat tek bir taş içeren ürün aynı fiyatta olmayacaktır. Unutulmamalıdır ki değerli taş fiyatları karat artışı ile artar ama bu artış doğrusal değildir.

Yüksek işçilikli ve tasarım harikası bir mücevher almıyorsanız, yüksek toplam karat ağırlığına sahip olan ürünlerde en büyük taşın büyüklüğünü biraz azaltarak, harcayacağınız miktarı düşürebileceğinizi unutmayın!

İyi alışverişler, 

2 yorum:

  1. Cok yararli ve bilgi verici bir yazi olmus. Bazi kisiler uyduruktan karat hesabi ile satmaya calisiyorlar bazen. Bilerek bu tur bir alisverise gitmek cok onemli. :) Eline saglik

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...