Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Cartier, Stil ve Tarih - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

20 Kasım 2013 Çarşamba

Cartier, Stil ve Tarih

En üstte marka adı yazmasa da hangi markanın reklamı olduğunu çoğumuz bilir :)

      Lüks mücevher markası deyince akla gelen ilk isimlerdendir Cartier... 

    1847'de Paris'te kurulan Cartier'in üretim hikayesi mücevherle başlayıp saat ile devam etmiş ve hak ettiği üzere 20. yüzyıl başlarında dünya aristokrasisinin tutkusu haline dönüşmüş. 


     Mücevher tarihi ile ilgilenenler bilirler, kraliyet taçlarının bir kısmı Cartier yapımıdır. Bu yüzden de İspanya, Portekiz, Yunanistan,  Belçika, Mısır ve Monaco kraliyet aileleri için Cartier'in vazgeçilmez bir marka haline gelmiş olması şaşırtıcı değildir.

      Cartier mücevherlerinin ihtişamı her ne kadar markanın çok yönlü tarihini gölgelemiş olsa da, dekoratif sanatlarda bugüne kadar çok önemli bir rol oynadı. 1847'den beri gerek 'kraliyet mücevherleri' olarak adlandırılan klasik parçalar, gerekse geometrik ve art-nouveau tarzı parçalar, zaman içinde değişen zevklerin  ve sosyal kodların tanıklığını yapıyor...
      Bunu en güzel anlatma yöntemi de tabii ki farklı stillerdeki bu şaheserleri bir arada sergilemek... İşte gelecek ay  Paris'te izlenebilecek 'Cartier, Style and History' adlı serginin böyle bir misyonu var! Bir marka için ne mükemmel organizasyon...


     Sergi, Cartier tarihinin her adımını, muhteşem tasarımlarını ziyaretçilerle paylaşırken tasarımların ve markanın arka planını yansıtan 200'den fazla arşiv dökümanıyla ziyaretçileri zevkli bir zaman yolculuğuna çıkartacak  gibi görünüyor.


Cartier arşivinden



Windsor Düşesi
         Bir sanat tarihi sergisi olarak tasarlanmış 'Cartier, Style and History', markanın itibarını oluşturan hiç bir detayı atlamıyor. Kraliyet mücevherlerinden mücevher kutularına, sigara kılıfları ve kol saatlerine kadar kadar en kişisel parçalara yer veriliyor sergide. Cartier'in en önemli parçaları arasında yer alan ihtişamlı taçlar, usta zanaatkarların hünerleriyle belli müşterilerin kişisel isteklerini yansıtıyor. Cartier marka kimliğinde saatçiliğin öneminin altını çizen muhteşem masa ve duvar saatleri de sergide yerlerini alacak.
Kraliçe Victoria Eugenie'nin tacı - İspanya
          Sergilenen parçaların çoğu Cartier Koleksiyonu'na ait olmakla birlikte, Musee des Arts decoratifs, Musee Galliera, Bibliotheque Nationale de France, Bibliotheque-museo de l'Opera ve özel koleksiyonlara ait parçalar da bulunuyor. Bunların arasında Monaco Prensi Koleksiyonu'na ait Prenses Grace'in zerafetini yansıtan resmi ve özel 20 parça ve Marjorie Marriweather Post Koleksiyonu da bulunuyor. Sergi ayrıca Cartier tarihinde önemli yerleri olan Barbara Hutton, Marlene Dietrich ve Elizabeth Taylor gibi bir çok sembolik karakteri, Hindistan mihracelerini ve tarihe iz bırakan Daisy Fellowes, Mona Bismarck ve Duchess of Windsor gibi stil ikonlarını bir araya getiriyor.
       600 parçadan oluşan ve Cartier tarihinin en önemli sergisi olan 'Cartier, Style and History', 4 Aralık 2013 – 16 Şubat 2014 tarihleri arasında Paris Grand Palais'de görülebilir. Unutmadan, 'Cartier, Style and History'nin küratörü, Laurent Salome (Grand Palais'in direktörü).

Ne yalan söyleyeyim kaçırırsam üzülürüm!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...