Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Garrard ve Tudor Gülü - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

22 Ocak 2014 Çarşamba

Garrard ve Tudor Gülü


Tudor Gülü- Tudor Rose Favorim!
    Cambridge Düşesi Kate’in Prenses Diana’dan yadigar yüzüğünü tasarlayan mücevher evi Garrard, bir süredir Türkiye’de. Garrard'ın yeni koleksiyonu "Tudor Rose" pazartesi günü İngiliz Konsolosluğunda verilen bir davetle tanıtıldı. Gördüklerim pazartesi sendromunu atlatmak için birebirdi!

      Garrard’ın beğendiğim o kadar çok tasarımı var ki...Mesela "Fire of London" adında bir koleksiyonları vardı ki unutmam imkansız...Bana kalırsa Garrard bir blog postu ile anlatılmaz, belki bir tane daha yazmalıyım... Mücevher sektöründe 276 yıldır var olmak...Kraliyet ailesinin de resmi mücevhercisi olmak... Bir markanın varlığını bu kadar süre sürdürmüş olması tasarımlarıyla ve kalitesi ile kendini kanıtlamış olması anlamına geliyor. 

     Garrard  diğer mücevher markalarından, tek olarak üretilmiş mücevherler, kraliyet taçları ve sembolleri, şeref madalyaları, değerli gümüş eşyalar ve ödül kupaları üretmesi ile farklılaşmış. Mükemmel işçilik ile yaratılan mücevher eşyalar, 1843 yılında İngiltere Kraliçesi Victoria’nın Garrard'ı Kraliyet Mücevhercisi olarak seçmesini sağlamış.

     Gelelim yeni koleksiyona: Adından anlaşılacağı üzere Tudor gülünden esinlenilmiş. Tudor gülü nedir ? Birleşik Krallık tarihini bilenler Gül Savaşları'ndan, bilmeyenler ise The Tudors, Boleyn Kızları ve The White Queen gibi dizi ve filmlerden hatırlayacaklardır (izlemeyenlere şiddetle öneririm)! Şaka bir yana, İngiltere hanedanlarından Lancaster (Kırmızı gül) ve York (Beyaz gül) arasındaki savaşlar (Gül Savaşları) 1458 yılında son bulmuş tahta geçen Henry Tudor ile birlikte Tudor gülü (kırmızı -beyaz) kraliyet amblemi olmuş.
Gül küpeler favorilerimden !

Gül kesim ve pırlanta kesim bir arada kullanılmış!

Bu kolyeyi takanın kendini Kraliçe gibi hissetmemesi için hiçbir sebep yok...

Mücevherler gerçekten de fotoğraflarda göründüğü gibiydi, beyaz pırlantalar ve yüksek işçilik...
      Baş tasarımcı Sara  Prentice, İngiltere’nin geleneksel armasını, modernize ederek  farklı mücevherlere dönüştürmüş. Ayrıca Garrad’ın klasik tasarımlarını günümüzün modern kadınlarının da zevkle kullanabileceği çok yönlü takılabilir mücevherler olarak tasarlamış. Koleksiyon 30 parçadan oluşuyor ve Damas Collection mağazalarında görülebilir. 

Benim favorim kaboşon yakutlu yüzük (sayfa başında), sizinki hangisi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...