Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Plaj Takıları - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

1 Ağustos 2014 Cuma

Plaj Takıları

Plaj

Plaj by lussostyle 


Bu yazımın ilhamı son günlerde kendini fazlasıyla hissettiren yaz sıcaklarından aldım! Blog yazısı yazmak şöyle dursun başımı kaşıyacak zaman bulamadığım için, sıcaklardan da fazlasıyla etkileniyorum! Madem sıcak, yaz,plaj konusunu açtık plaj takıları konusunda birkaç kelam edeyim.

Son yıllarda takılar, mayo ve bikini stillerinin tamamlayıcısı olarak plajlarda sıkça kullanılmaya başlandı. Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı hatırlatmak istedim. 

Pırlantalara dikkat!

Pırlanta tektaş küpeleri ile denize girip, küpenin tekini kaybeden tanıdıklarımın adını alt alta yazsam birkaç A4 dolar sanırım! Şahsen pırlantalı (dolayısıyla pahada ağır) aksesuarlar ile deniz-havuz sefası yapmayı önermiyorum. Çünkü deniz ve havuz suyu montüre zarar verecek, zamanla bollaşacak ve düşme olasılığı fazlalaşacak, zaten denizde düşerse farketmeniz ve bulabilmeniz pek mümkün değil.  O yüzden pırlantaları akşam yemekleri ve şık partiler için saklayalım, içimiz yanmasın!


Bujiteri alerji yapabilir!

Deriniz hassas ise, yazın her zamankinden daha çok dikkat etmelisiniz kendinize. Taklit (imitasyon) malzemelerle yapılmış kolye, bilezik ve küpeler alerji yapabilir.Bujiteri kullanmayı seviyorsanız plajlarda özellikle metal takılar kullanmamaya özen gösterin.  Metalden yapılmış malzemeler hem vücudu tahriş eder, hem de çabuk ısınır. Ayrıca, bikini ve mayolara takılıp yırtabilir. Tırtıklı yüzeylerinden dolayı bikinilerde ufak delikler oluşturabilir. Ayrıca deniz-havuz suyu ile etkileşip renk verebilir. O yüzden de metal malzemeleri hiç önermiyorum. 

Altın ve gümüş gibi takılar plajda takılabilir. Çünkü bunlar alerjik (gümüş bazı bünyelerde alerji yapabilir) değildir. Ancak takılarınızın parlaklığının kaybolacağını gözönünde bulundurmalısınız!

Martılar bizi mi soruyor?

Doğal malzemeler

Plajda kumaş, iplik, pamuk malzemelerden yapılmış, boncuklarla süslenmiş aksesuarlar takılabilir. Hatta belki en hoş, en sağlıklısı!

Mücevher aşkı ile iyi tatiller!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...