Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

TIFFANY&CO. VE İKONİK TIFFANY SETTING TEK TAŞ - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

15 Haziran 2016 Çarşamba

TIFFANY&CO. VE İKONİK TIFFANY SETTING TEK TAŞ




Tiffany Setting

Hikayesi 1800’lü yıllarda New York’ta başlayan efsanevi mücevher markası …


        TIFFANY&CO. İKONİK TIFFANY SETTING TEK TAŞININ 130. YILINI KUTLUYOR.    

         Kurulduğu ilk yıldan beri bir lüks ve prestij simgesi, şarkılara, romanlara ve filmlere konu olmuş bir marka Tiffany. Truman Capote’nin aynı adlı romanından uyarlanan Tiffany’de Kahvaltı (Breakfast at Tiffany’s) bunlardan biri. Audrey Hepburn’ün canlandırdığı Holly karakteri, her sabah New York 5. Cadde’deki Tiffany and Co mağazasının önünde vitrini seyrederek kahvaltı yapıyor  ve o ünlü repliği söylüyor: “The best place in the world, where nothing bad can take place…”

        Tiffany, her bir Tiffany tek taşını özenle hazırlayan zanaatkârlarını onurlandırmak ve Tiffany standartlarını vurgulamak için Tiffany Setting için bir tanıtım başlattı.


Tiffany Blue Box

          Markanın kurucusu Charles Tiffany, Tiffany Setting’i ilk olarak 1886 yılında dünyaya tanıtmış. O tarihten beri de aşkın sembolünü denince ilk akla gelen Tiffany Setting,  zanaatkârların usta işçiliğini ve pırlanta mirasını bizlere hatırlatıyor diyor Tiffany’nin pazarlama müdürü Caroline Naggiar. Bu yüzden Tiffany Setting’in 130. yılında, el işçilikleri ile tek taşta mükemmelliği yakalayan ustaları onurlandırmaktan daha anlamlı ve bu markaya yakışan bir kutlama olamaz.

Tiffany Setting


         Marka, Tiffany Setting'in  diğer tek taş yüzüklerden neden farklı oldığunu şöyle açıklıyor;Tiffany, dünyada çıkarılan en iyi pırlantaların 99.96%’sını reddeder ve mükemmel pırlantayı ararken, Tiffany standartları 4C kuralının da ötesine gider. 5. C ise taşın eşsiz ışıltısı, ihtişamı ve parlaklığıdır.


Tiffany Setting Tek Taş Yüzük

           Tiffany’nin gemologu Melvyn Kirtley pırlantalar hakkında şöyle diyor: “Dünyada çıkan en iyi pırlantaların 99.96%’sını reddederim çünkü dünyada kabul edilen kalite anlayışı ile Tiffany kalitesi arasında fark var.”

       “130 yıldan beri, Tiffany’nin eşsiz pırlantaları kusursuz bir işçilikle montüre konulmuştur, kalitesinden hiç ödün vermemiştir.” diyor pırlanta mıhlayıcısı Tomasz Dziwura.


       “Pırlantanın 57 fasetini titizlikle parlatırım, eğer sadece 56 faset en mükemmel parlarsa ben onu başarısızlık olarak kabul ederim.” diyor pırlanta kesim ustası Jorge Jimenez. 

           Pırlanta tedarik zincirinin sürdürülebilirliği Tiffany için çok önemlidir (TIK TIK).
Tiffany, yüksek kalitedeki pırlantalarının ham halini kendi madenlerinden veya dünyada bilinen güvenilir tedarikçilerden temin ediyor. Daha sonra kendi tesislerinde, bu taşların kesimini ve parlatma işlemini gerçekleştiriyor.  

       
Tiffany&Co nun tüm dünyada lüks ve prestijin simgesi olması boşuna değil! Marka, modası asla geçmeyecek ve baş döndürücü tasarımlarıyla tüm kadınları, pazarlama stratejileriyle de beni daima kendine hayran bırakmaya devam edecek gibi görünüyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...