Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Müzayede: Napoleon'un Nişan Yüzüğü - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

25 Mart 2013 Pazartesi

Müzayede: Napoleon'un Nişan Yüzüğü

       Yaklaşık iki ay önce Napoleon'un ilk eşi Josephine'e taktığı nişan yüzüğünün açık arttırmaya çıkarılacağı duyurulmuştu. Dün satış gerçekleşti ve yüzük tahmin edilenin 50 katına alıcı buldu. 




          Napoleon'un henüz 26 yaşındayken 9 Mart 1796'da kendinden altı yaş büyük ve iki çocuk annesi Josephine ile evlenmiş, çocuklarını da himayesine almış.

Napoleon 1
    Çift, Napoleon'un teklifinden sonra iki hafta içinde evlenmiş. Bu evlilik Bonaparte ailesi tarafından skandal olarak nitelendirilse de Napoleon Josephine'i çok sevmiş. Ancak çift, çocukları olmadığı için 1810 yılında boşanmışlar. 
     Fransa'daki  Osenat müzayede evinde gerçekleşen organizasyon Josephine'in 250. yaş gününe denk getirilmiş.

Josephine
        Gelelim yüzüğün özelliğine... Aslında 18. yy düşünüldüğünde oldukça sıradan bir yüzük. Tarihçilerin belirttiğine göre o zamanlar Napoleon çok varlıklı değilmiş bu yüzden de fazla gösterişe kaçmamış o zamanın klasik modeli ( hatta bugün Chopard ve Van Cleef'de de var olan) olan "sen ve ben" (toi et moi ) de denilen iki taşlı yüzüğü seçmiş.Yüzük yaklaşık birer karatlık damla (gözyaşı diyen de var) şeklinde safir ve elmas taştan ve altından oluşuyor.
Reuters
          Böyle bir mücevherin fiyatı eksperler tarafından belirleniyor (başlangıç fiyatı ) ve yaklaşık olarak ne kadar yükseltilebileceği düşünülerek tahmini fiyat belirtiliyor duyurularda. Fiyatın tarihi değer için ne kadar yükseltileceği ise tamamen katılımcılara kalmış durumda. Osenat eksperlerinden Jean-Christophe Chataignier'e göre kimse yüzüğün fiyatının 50 kat artacağını düşünmemiş.Yetkililerin bildirdiğine göre 400 kişinin katıldığı açık arttırma 10.000 Euro  ile başlayıp  730.000 Euro ile sonlandı ve bu rakama %25 komisyon ve vergiler dahil değil! Yani ödenecek rakam bir milyon Euro'ya yaklaşacak. 
Reuters

Siz ne düşünüyorsunuz antika mücevherler hakkında?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...