Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Angelina Jolie Stili ve Afgan Kızlar - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

8 Nisan 2013 Pazartesi

Angelina Jolie Stili ve Afgan Kızlar





             Sizlere ünlüler dünyasından yeni bir havadisim var!



      Amerikalı ünlü oyuncu Angelina Jolie, bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İyi Niyet Elçisi. Bu yüzden de sık sık mültecilerin olduğu bölgelere yaptığı ziyaretleri hepimiz gazete ve televizyonlardan biliyoruz.

         Bu kez haber Afganistan'daki mülteciler ile ilgili... Angelina Jolie Afganistan'da kız çocukları için ilkokul yaptırdı. Jolie'nin Kabil'in dışında bir köyde açtığı ilkokulda, yaklaşık 300 kız öğrenci eğitim görecek.

Qala Gudar, Qarabagh Şubat 2011
         Jolie, okul için gerekli parayı ünlü mücevher tasarımcısı Robert Procop ve kendisinin tasarladığı mücevherlerden oluşan "Style of Jolie" koleksiyonunun Beverly Hills'de Julien's Gallery ve Müzayede Evindeki satışıyla karşıladı.
       Robert Procop kimdir diye merak edenler için şu bilgiyi verebilirim: Robert Procop Exceptional Jewels'ın sahibi, Asprey&Garrard'ın eski CEO'su ve aynı zamanda Angelina Jolie'nin nişan yüzüğünün tasarımcısı (Görmek için TIK TIK). 

       Angelina Jolie 2012 yılında tasarım çalışmalarına başladığında, satıştan elde edilen gelirin "Çatışma Bölgelerinde Yaşayan Çocuklar için Eğitim Ortaklığı"na aktarılacağını ve  okulların inşa edilmesi için harcanacağını söylemişti.
     Yakında başka ülkelerde de okullar yaptırmak istediğini dile getiren Jolie, Afganistan'daki okulun bu açıdan bir ilk olduğunu söylemiş.

     Satılan mücevherler nasıldı diye merak edenlerin videoyu seyretmelerini öneririm.
      
      Mücevher sergisi düzenlemek yardım toplamak için uygulanan eski bir yöntem. Umarım ülkemizde de yaygınlaşır!

Mücevher aşkı ile...

Kaynak: E News! ve Forbes

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...