Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Çiçek Desenli Kıyafetlerle Mücevher Kullanımı - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

18 Temmuz 2013 Perşembe

Çiçek Desenli Kıyafetlerle Mücevher Kullanımı





         Yaz ayları içerisindeyiz, her yer cıvıl cıvıl! Bu sene kıyafetlerde çiçek deseni ön planda. Ancak dikkat! Çiçek desenli kıyafetler hem en kolay kombin yapılabilecek, hem de en başarısız kombin yapılan kıyafetlerdir mücevher ve takı konusunda. 

         Kıyafetlerinizin kumaşları desenli ise mücevher ve takı konusunda iki kere düşünün! Çünkü çok fazla ayrıntı görüntüyü bozar, gözü yorar. Hiçbirimiz toplumda "deli saraylı " gibi dolaşmak istemeyiz öyle değil mi ?

      Aslında yapmak ya da yapmamak gerekenler basit...Kumaş desenleri çiçekli olduğunda zaten yeterince renk var demektir, bu yüzden aksesuar kullanımı konusunda sadelikten yana olunmalıdır.

Gelelim ayrıntılara: 

       Desenler üst tarafta yoğunsa küpe ve kolye seçiminde çok dikkatli olmak gerekir. Hatta mümkünse kolye takılmamalıdır. Küpe ise geçmeli (stud) tabir edilen küpelerden mümkünse ufak, ya da tektaş olmalıdır. Risk almak istemeyenler bilezik ya da yüzük takabilirler! 
Çiçekli desenli elbiselerle mücevher kullanımında, mücevherle birlikte ayakkabı ve çanta hatta makyajda da sadelik önemlidir.
         Eğer desenler alta doğru ise ya da etekte ise halka küpe her zaman şıklığı tamamlar. Eğer kolsuz ya da kısa kollu bir model giydiysek ince bilezik takabiliriz. Bilezikler kıyafetin ana rengine ne kadar yakın olursa o kadar tamamlayıcı olur... Yüzükler ise her zaman başımızın tacı...

Çiçekli etek giyiyorsak aksesuarlar üst bölümde olmalı!
            Çiçek desenli bir kıyafetle, özellikle de elbise ile kolye takmak bir sanattır. Bu senenin trendi olan kalın (bold yada statement denen) kolyeleri çiçekli elbiselerle kullanmak, karışıklıktan başka sonuç vermez... 
Olivia Palermo'yu çok beğenirim ama bazen stil ikonları da hata yapabiliyor!

            Doğru kullanım, eğer elbisenin yakası açıksa ince bir zincir ucuna renkli taşlı bir kolye takmaktır. Taşın rengi ise  elbise içinde en az kullanılan renk olmalıdır.


          Çiçekli desenlerle hiç risk almak istemeyenler ince bilezik, halka küpe, tektaş küpe ve ince zincirlerini mutlaka yakınlarında bulundursunlar! 
floral and jewellery

       Yazdıklarımı okurken bunlar da nereden çıktı diyenler olabilir! Mücevher konusunda asla unutulmaması gereken şey mücevher sahibi olmanın ve kullanmanın matematik olduğunu bilmektir.


Mücevher ve matematik aşkı ile...

1 yorum:

  1. Yazılarınız her geçen gün daha ilginç,merak uyandıcı,öğretici,kısacası okuması daha zevkli hale geldi.Aynen böyle devam.Takipteyiz :))

    Gülşah

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...