Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Cilt Tonu ve Mücevher Seçimi - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

30 Temmuz 2013 Salı

Cilt Tonu ve Mücevher Seçimi



Monica Belluci - Cartier

        Bu yazının ilhamı arkadaşım için yaptırdığım  kolyenin bana hiç mi hiç yakışmaması ile geldi!
       Kullandığınız mücevher veya günlük takıların kıyafetinizi en iyi şekilde tamamlaması için ten renginize en uygun aksesuarları seçmeniz gerekir. Bunu nasıl mı yapacaksınız ? İşte birkaç ipucu: 
    Bir mücevheri vitrinde görüp, beğenip, satış temsilcisinin gazına gelip, satın alıp pişman olduğunuz ya da bu işte bir gariplik  olduğunu düşündüğünüz oldu mu ?         

   Olduysa, şanslısınız...Çünkü hala hatanızdan dönmek için fırsatınız var demektir! Bir de ne olduğunu anlamadan tek bir parçaya binlerce dolar harcayıp önemli bir davette bujiteri takmış gibi boy gösteren kadınlar var! 

   Kendinize en uygun mücevheri seçebilmek için öncelikle cilt tonunuzu bilmeniz gerekiyor. Bunun tesbiti aslında çok basit... Gün ışığında (floresan ışığında bakmayın, cilt tonunuzu etkiler) bileğinize bakın, eğer damarlarınızın rengi maviye yakınsa soğukyeşile yakınsa sıcak cilt tonuna sahipsiniz demektir..

Damarlarınızın rengine mutlaka doğal ışıkta bakın !     
Sıcak tonlar sarımsı, soğuk tonlar da pembe, bej renkte cilde sahiptir.
         Eğer sıcak cilt tonuna sahipseniz, altın, sarı, pembe, bakır, kırmızı gibi sıcak renk tonlarını tercih etmelisiniz. Özellikle altın sarısı sıcak renk tonlarına çok yakışır. Soğuk renk tonlarını da kullanabilirsiniz, fakat sıcak renk tonlarının size daha çok yakışacağını bilin! Örneğin değerli taşlardan mercan, topaz, peridot, sarımsı inciler üzerinizde mükemmel duracaktır...

Sıcak ve soğuk renkler

       Soğuk cilt tonu ise sıcağın tam tersidir. Soğuk cilt tonuna sahip olanlara mavi, yeşil, gümüş gibi renkler daha fazla yakışır. Siz de soğuk cilt tonuna sahipseniz  bu sadece soğuk renkleri kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor fakat taşıdığınız takıların ten renginizi daha iyi yansıtmasını istiyorsanız soğuk renkleri tercih edin. Değerli metallerden  beyaz altın, gümüş, platin, değerli taşlardan ise başta pırlanta, beyaz inci, yakut, zümrüt, tanzaniti tercih edebilirsiniz. 

      Sıcak ve soğuk cilt tonları arasındaki farkı görmek istiyorsanız aşağıdaki iki fotoğrafa bakın! İlki Bulgari'nin Diva Koleksiyonu Lansmanından, ikincisi ise yine Bulgari'nin Carla Bruni ile yaptığı reklam çalışmasından...
Bulgari Diva Koleksiyonu lansmanından

Bulgari Diva koleksiyonunun yüzü Carla Bruni

        Son olarak; eğer açık tenliyseniz çok parlak yada çok koyu takıların yerine daha yumuşak tonları tercih etmeye özen gösterin. Eğer oldukça koyu bir ten renginiz varsa parlak renkli taşlar, günlük takılarda ise özellikle neonlar size çok yakışacaktır. Hatta beyaz renkli takılar bile. Koyu renkli takılardan ise uzak durmanızı tavsiye ederim, çünkü teninizin ne kadar koyu olduğuna dikkat çekecektir.

Mücevher aşkı ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...