Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Büyük Takılar Nasıl Kullanılmalı? - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Büyük Takılar Nasıl Kullanılmalı?

Lanvin
            Bu sezon takılarda "statement" diye tabir edilen, büyük ve gösterişli takılar çok ön planda. Hemen her yerde bu tarz takılar bulmak mümkün. Ancak kullanım konusunda  dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bu trendin takipçisiyseniz biraz ipucu işinize yarayacaktır !

         Öncelikle dikkat çekmek istediğim konu; bu tarz takıların "costume jewelry" olup, sentetik kristal, boncuk, plastik vs.den oluştukları için gündelik aksesuar kavramından öteye gidemeyecekleridir! Bu tarz takıların modaları da çabucak geçer. Her ne kadar lüks markalar da bu işe el atmış olsalar da şahsi tavsiyem bu tarz parçalara çok fazla yatırım yapmamak olacaktır. 
Celine
Prada

LV



        Büyük takılar, ne kadar az kullanılırsa o kadar şık görünür. Aksi halde rüküş ve göz yoran görünümden fazlasını beklemeyin! Bu tür takıların kullanımını sınırlandırın, mesela ağır bir kolye takıyorsanız, bırakın diğer aksesuarlarınız sade ve küçük kalsın, ya da hiç olmasın... 


     Benim tercihim her zaman abartılı olmamaktan yana...Mesela basit ve şık bir metal bileklik (cuff), görünümünüze kolaylıkla hareket kazandırabilir. Tabii birden fazla takı kullanmak isterseniz, bileklerinizi doldurarak oldukça popüler olan “arm party” trendine uyabilirsiniz. 




      Büyük kolyeler için ise boyun bölgesi dikkate alınmalıdır. Eğer büyük kolyeler kullanacaksanız, kıyafetinizin yaka kısmını göz önünde bulundurmalısınız. Yaka kısmında fırfırlar, payetler, danteller vb. süslemeler olmamalıdır.
Gucci


Gucci
                Büyük takılar, sade kıyafetler ile kombinlenmelidir. Eğer seçtiğiniz takının gerçekten dikkat çekmesini istiyorsanız, abartılı desenlere sahip ve çok renkli kıyafetlerden uzak durmalısınız.  Her ne kadar değişik desenleri birlikte kullanmak da bu aralar moda olsa da yıllar sonra o kıyafetlerle çekilmiş fotoğraflarınızı yakmak isteyebilirsiniz! :))) 
Lanvin
         Örneğin, üzerinize tam oturan bir jean pantolon ve basit bir t-shirt, tribal (etnik) bir kolye ile tamamlandığında harika görünebilir. Unutmayalım, takıların amacı taşıdığınız kıyafeti daha iyi gösterebilmektir. 





Gucci- FAVORİM :)
        Büyük kolyeler ile düz renkli üstler tercih etmeye özen gösterin.


       Büyük küpeler ise her zaman en riskli grup! Sadece kıyafet değil, kişinin yüz şekli, boy ve boyun uzunluğu da görüntüyü çok etkiliyor. İnce uzun bir vücudunuz yoksa, ya da derin dekolte giymediyseniz büyük küpeler çok şık durmayabilir! 

Gucci

 Bence büyük takı kullanmak göründüğü kadar eğlenceli değil! Ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...