Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Sinemada Mücevher Etkisi - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

20 Eylül 2013 Cuma

Sinemada Mücevher Etkisi



Opus


           Geçen sene Anna Karenina ile başlayan mücevherli filmler fırtınası bu sene de devam ediyor!

           Chanel'in muhteşem mücevherlerini şu yazımda zevkle yazmıştım (TIK TIK). 



             Ancak, Cannes Film Festivali’nde bir kez daha gördük ki, sinema ve moda etkileşim içinde. 
Sinema sanatı mücevher sanatından ilham alıyor ve filmler yine günümüz modasını etkiliyor. Evet "The Great Gatsby" den bahsediyorum. Vizyona girmesini heyecanla bekledik, gazete ve dergiler çok yazdı...

             Birinci dünya savaşından sonra kadınların "kadınsı" tarza karşı çıktığı, korsajların fırlatılıp atıldığı, stil ikonlarının Amerikalı dansçı kızlar olduğu, saçlara pırlantalı taçların takıldığı bir dönem 1920'ler yani "Caz Çağı". 


          ‘The Great Gatsby’nin moda dünyasındaki etkisi gelinlikten, ayakkabıya ve tabii ki mücevherde görülebiliyor bu sene.Tabii ki bunda Tiffany&Co'nun da çok etkisi var.
         Tiffany&Co,  The Great Gatsby ve filminin yeni versiyonu için Prada imzalı kostümlere eşlik edecek mücevherleri özel olarak ürettiği koleksiyon ile lanse etti. Koleksiyon için inci takılar, portföyler, ışıl ışıl parlayan pırlantalarla bezeli Art Deco stili mücevherler diyebiliriz. Koleksiyonda özellikle birkaç parça ön plana çıktı. Bunlardan biri The Savoy Headpiece yani Daisy'nin pırlanta ve incili saç bandı. Tiffany tasarımcıları bu mücevheri Amerikan yerlilerinin kullandığı başlıklardan esinlenerek ve arşivlerdeki pek çok taslağı inceleyerek yeniden yorumladılar.
Daisy ve mücevherleri...
          Bir diğer önemli parça ise Daisy el üstünü kaplayan muhteşem parça. Bilezikten çok, el süsü diyebileceğimiz bir mücevher ...Tiffany arşivlerindeki bir taslaktan hareketle tasarlanan mücevher,  inci ve pırlantalardan oluşuyor ve desenler Art Deco stilinin en belirgin motiflerinden. 
Emerald cut evlilik yüzüğü
          The Great Gatsby ile 1920 lere döndük ama bu hafta  Diana ile 1990 lara , yılın sonuna doğru da Grace of Monaco ile 1960 lara döneceğiz. 2013 sonu ve 2014'de yine sinema ve mücevher sanatları birlikte anılacak.
         Akademi ödüllü güzel oyuncu Naomi Watts’ın canlandırdığı Prenses Diana rolü, içinde çok naif ve tutkulu bir kadını barındıran bir aşkın hikâyesi olacağa benziyor. Şahsen çok güzel bir kadın olduğunu düşünmememe rağmen Prenses Diana'nın hali ve tavrı beni hep etkilemiştir. 


             Diana filmi için de Chopard prensesin mücevherlerini tekrar üretti. Daha önceki bir yazımda Prensesin mücevherlerinden bahsetmiştim (TIK TIK). İnci, safir ve pırlanta hep ön planda mücevherlerde...

        Filmde, Happy Diamonds koleksiyonundan parçaların yanısıra Chopard saatleri, safirli, incili ve pırlantalı mücevherlerden oluşan seçkin parçaları göreceğiz. Tabii ki başta meşhur safir taşlı nişan yüzüğü...


       Grace of Monaco filminde ise Grace Kelly rolünde Nicole Kidman var. Cartier, Grace Kelly’ye ait olan mücevherleri film için yeniden üretti, tabii ki Monaco Kraliyet Ailesi’nin izniyle. 



            
             Filmin tanıtımı Cannes’da yapıldı ama vizyona girmesi bu senenin sonunu bulacak. Bu da demek oluyor ki 2013 sonunda ve 2014 başında modada 1960’ların etkisini daha çok göreceğiz. Çünkü Grace of Monaco, kostüm ve mücevherleriyle ‘The Great Gatsby’den bile daha iddialı olacak gibi gözüküyor.



              1956'da Monaco Prensi Rainier'le evlenip prenses ünvanını alan Grace Kelly, evlilik teklifini 10.47 karatlık Cartier emerald kesim elmas yüzükle almıştı. Uzun yıllar markanın en büyük hayranı olarak bilinen Kelly'nin mücevherlerini filmde Cartier sayesinde tekrar göreceğiz. 




         Gerdanlıklar, taçlar, yüzükler ve broşları da merakla bekliyor olacağım :) 





       Mücevherli filmleri dört gözle bekliyorum ya siz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...