Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Renkli Elmaslar - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

7 Kasım 2013 Perşembe

Renkli Elmaslar


Renkli Elmaslar @Leibish
                Doğanın insanoğluna sunduğu en nadide hediyedir renkli elmaslar...


          Fırsat buldukça renkli elmasların diğer renkli taşlar ile karıştırılmaması gerektiğini anlamaya çalışıyorum. Ne yazık ki renkli elmas konusunda Türkiye'de henüz bir algı oluşmuş değil. Verdiğim perakende eğitimlerinde bile renkli elmaslar için -Bunlar bana elmasmış gibi gelmiyor- diyen bile çıkmıştı...




         Ülkemizde hal böyle iken dünyada renkli elmas hayranları bayağı sıkıdır. Daha çok yatırım amaçlı olsa da renkli elmaslar birbiri ardına satış rekorları kırıyor müzayedelerde. Örneğin, Pink Star adlı 60 ct lık oval pembe elmas kasım ayı içinde açık arttırma ile satılacak ve rekor kıracağı kesin! 
Pink Star 13 kasımda satılacak!

    Elmas doğada her zaman renksiz bulunmaz. Hatta her renkte bulunabilir demek daha doğrudur! Elmaslarda renklenmenin sebebi karbon atomlarının arasına farklı atomların girmesi ya da kristal kafeste oluşan deformasyonlar sonucu elmas çeşitli renklerde karşımıza çıkabilir. Her rengin sebebi farklıdır. Renkli elmaslar "fantezi renkli" (fancy colour) olarak adlandırılır. 
Üç rengin farklı tonları
        
           Renkli elmaslar doğada çok nadir bulunduğu için özellikle 1,00 ct. üstü boylarda fiyatlar renksiz elmaslara nazaran daha pahalıdır. 


Fantezi sarı ham elmaslar

David Moris

Jacob & Co.

       Ayrıca çeşitli laboratuvarlar tarafından lazer yöntemi, radyoaktif ya da elektromanyetik yöntemlerle doğal elmasın rengi değiştirilebilmektedir. Bu tip elmaslara ‘treated’ (işlem görmüş) elmas denir. Bu yüzden de renkli elmasların sertifikası çok önemlidir.
Tiffany and Co



             Renkli elmaslar hakkında söylenecek yazılacak çok şey var. Onlar da başka bir yazının konusu olacak mutlaka! Fakat şimdi renkli bir elmas sahibi olmak için geçerli sebepleri sıralayabilirim.

1 - Farklı olmak,

2- Her zevke göre bir rengin olması,

3- Her keseye uygun bir rengin olması,

4- Her birinin koleksiyon parçası olabilmesi,

5- Orta- uzun vadeli yatırım aracı olması.

Mücevher aşkı ile...


Not: Yukarıda gördüğünüz renkli herşey elmastır!

1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...