Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Ölümcül Bir Mücevher : Zehir Yüzüğü - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

5 Şubat 2014 Çarşamba

Ölümcül Bir Mücevher : Zehir Yüzüğü

Antik görünümlü zehir yüzüğü
         Bugün en esrarengiz tavrımı takındım ve ölümcül bir mücevheri, zehir yüzüğünü anlattım! Ortaçağ'a gidiyoruz...

       Ortaçağ'ın en şık ve kısa sürede yaşamı sonlandıran yöntemlerinden biridir zehir yüzükleri... Film ve dizilerde çokça görmüşüzdür; Özellikle aristokratlar, esir düştüklerinde, kendilerini zor duruma düşürecek olayların içine girdiklerinde ya da birini öldürmek istediklerinde şarap kadehlerine boşaltmak için hazır tuttukları zehirli yüzükleri hiç düşünmeden kullanırlarmış. 
Aslında ne kadar masum görünüyor...
       Ne kadar güzel ve ilgi çekici gözükseler de kullanılma amaçları görünüşleri ile tezat oluşturuyor...Bir gün kullanmak zorunda kalacağını bile bile yüzüğü parmağında taşımak da oldukça manidar. 
Garnet taşlı zehir yüzüğü
yandan görünüş

ve kapak açılıyor...
Geçenlerde yayınlanan bir haberi paylaşmak isterim;

Bulgar arkeologlar, yakın zamanda Karadeniz kıyısındaki bir kalede yaklaşık 700 yıllık olduğu belirlenen bronz bir yüzük buldu. İçeceklere zehir dökmek için kullanıldığı anlaşılan yüzüğün İnce işçilikle tasarlanmış üst kısmında yuvarlak bir hazne bulunuyor. Yan kısmında yapay bir delik olan haznenin zehirleri muhafaza etmesi için tasarlandığı düşünülüyor. Bulgaristan’ın Kavarna şehrine bağlı sahil kasabası Kaliakra’da bulunan yüzüğün Orta Çağ’da yaşanmış siyasi entrikalara ışık tutabilecek bir delil olabileceği söyleniyor. Bulgaristan’ın herhangi bir bölgesinde yüzüğün benzerine rastlanmadığından,  ülkedeki prensliklerin sahip oldukları ticari ilişkilerle bağlantılı olarak yüzüğün İtalya veya İspanya’dan getirilmiş olduğu düşünülüyor. Anlaşılan birkaç aristokratın canını alan bir cinayet aracıymış bu yüzük!

700 yıllık
Bulgaristan'da bulunan yüzüğün üstten görünüşü
1-350.jpg
Yandan görünüş
         Bu ölümcül mücevher belli ki  çok insanın hayatını acı bir sonla noktalamış. Ancak günümüzde bu şekilde kullanılmadığını bilmek güzel:) Genellikle vintage sevenler bu tarz şeyler alıyorlar. Tarihi tedirgin edici olmasına rağmen, günümüzde hayatı kolaylaştıran bir mücevher olarak kullanılabilir aslında! Devamlı ilaç kullanması gerekenler için bir yardımcı olabilir bence;)

Mutlu ve sağlıklı günler...

2 yorum:

  1. benim de var bir tane bu model.. annem almış zamanında sanırım artık vintage olabilir :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların bir ara resim koymak için olanları vardı! Yakında tekrar moda olur bence:)

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...