Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Alyans Seçmenin Püf Noktaları - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

5 Nisan 2014 Cumartesi

Alyans Seçmenin Püf Noktaları



          Yaz ayları yaklaşıyor, bu da demektir ki nişanlar ve düğünler de yaklaşıyor! 
Nişan ve evlilik törenlerinin vazgeçilmezi ise alyanslar! İşte alyans seçmeden önce aklınızda bulunması gerekenler: 
          Alyans aşkınızın, sevginizin bağlılığınızın ve belki de sözle ifade edemediğiniz tüm duygularınızın simgesi! Alyansınızı taktıktan sonra parmağınızdakinin sadece bir yüzük değil, sevdiğiniz adama verdiğiniz sözdür. Günlük hayatta en fazla kullanılan aksesuar heralde evlilik yüzüğüdür! (Nişan yüzüklerinin tarihçesi için TIK TIK).  Bu yüzden seçim yaparken bazı şeyleri unutmamak gerekir. Hatta biraz empati yapın kızlar, sevdiğiniz adam belki de ilk defa parmağına yüzük takacak!

Ergonomi Önemlidir!
     Her şeyden önemlisi; bir ömür boyu parmağınızda taşımayı planladığınız alyansınızın elinizde yokmuşcasına rahat hissettiren bir yüzük olmasıdır. Ergonomik yani parmağınızın ölçüsüne uygun bir yüzüğünüzün olması; elinizi yıkarken, uyurken, seyahat ederken ve eşinizin elini tutarken rahat olmanızı sağlar. Bu yüzden yüzüğün iç yüzeyinin parmağınızı rahatsız etmeyecek yapıda olduğundan emin olmalısınız. Erkekler için ise bu daha da önemli çünkü bizler aksesuar kullanmaya daha çok alışığız.
Metalinizi seçin!
          Alyans seçiminde ilk adımınız hangi metali istediğinize karar vermek olmalı. Her ne kadar son yıllarda global olarak  platin ön plana çıksa da Türk gelenekleri düşünüldüğünde altın her zaman ön plana çıkar. Gümüş, çelik ve titanyum seçeneklerini de unutmayın! Metalin çeşidi kadar rengi de önemlidir. Günlük hayatınızda en rahat kullanabileceğiniz rengi seçin! Ülkemizde geleneksel olduğu için, sarı altın hala gözde. Üstelik zamanla kararmaması ve bozulmaması bakımından da kullanımı daha kolay. Ancak beyaz ve kırmızı altının özellikle pırlantalı alyanslarda çok şık durduğu bir gerçek...

Moda önemli ama alyans gelenekseldir.
       Her ne kadar markalar farklı tasarımlar yaparak çeşidi arttırmaya çalışsalar da evlilik yüzüklerinin tasarımı evrenseldir. Yine de moda her şeyde olduğu gibi alyanslarda da kendini gösterir. Kimi zaman alyansınızı süsleyen asimetrik taşlarda; kimi zaman alyansın beyaz, yeşil ya da kızıl altınında; bazen de yüzük profilinin kalın ya da ince oluşuyla her dönemin bir modası vardır. Her sene yeni modeller çıkıyor, bunu yakalayın ama modaya uymaya çalışırken asla rahatlığınızdan ödün vermeyin.

Bakımı kolay olmalı!
      Her türlü mücevher için geçerli iki tür bakım vardır. Birinci seçenek, alyansınıza evde kendi imkanlarınızla bakım yapmanızdır. Bu işlem, alyansınızı ılık sabunlu suda on dakika kadar beklettikten sonra durulamak ve küçük bir fırça ile detay temizliği yapmaktan ibarettir. İkinci seçenekse, alyansınızı aldığınız yere bakıma götürmenizdir. Gerekli bakım ve parlatma işlemlerini senede bir yaptırmanız, alyansınızın ilk günkü güzelliğini her zaman korumasını sağlayacaktır.

Ben aklıma ilk gelen önemli noktaları sıraladım. Şu yazımda da hangi yüzük ne zaman takılmalı sorusuna cevap vermiştim (TIK TIK). Belki yakın zamanda alışverişe çıkacaklar için bir rehber olur:) Siz neler düşünüyorsunuz?  Lütfen paylaşın.


Mücevher aşkı ile...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...