Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Mücevher Top 5 : Akıllı Mücevher Yatırımları - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

22 Aralık 2014 Pazartesi

Mücevher Top 5 : Akıllı Mücevher Yatırımları

   

Boucheron

             Eğer bu satırları okuyorsanız, mücevhere meraklısınız demektir! Akıllı yatırımlar yaparak, aynı mücevherlerle yıllarınızı geçirebilirsiniz. Nasıl mı ? Tabii ki zamansız parçalar satın alarak...

             Mücevher-takı-aksesuar kavramları hakkında daha önce çok yazdım, takip edenler bilirler. Benim konum PR çalışmalarıyla mücevher olarak konumlandırılan sentetik taşlı aksesuarlar değil "gerçek" mücevherler.Yani değerli metal ve değerli taşlardan yüksek el işçiliği ile üretilenler...

Akıllı Mücevher Yatırımları 

    Bugünkü konum bir kadının mücevher kutusunda bulunması gereken mücevherler... En güzel mücevherler bize hediye edilenlerdir şüphesiz:)) Ancak günümüzde, ekonomik bağımsızlığını kazanmış bayanlar da kendilerine sıklıkla mücevher alabiliyorlar.    

         Bu yazıyı hazırlarken "Top 10" formatında bir liste hazırlamayı düşündüm önce. Fakat listelediğim şey "mücevher" olunca maliyetleri gözeterek, en önemli beş parçayı saymaya karar verdim. Konumuz dünyanın en lüks ürünlerinden biri olduğu için, karşılığında harcadığımız para da herhangi bir takı alırken harcadığımızdan biraz farklı olacaktır. Bir mücevhere sahip olmadan önce (alsak da yaptırsak da) fiyat araştırması yapmalı, fiyat-kalite-marka dengesini iyi anlamalıyız. Ne de olsa bu bir yatırım; çocuklarımıza belki torunlarımıza kalacak aile yadigarı olabilecek bir değer...

Bu sıralamayı yaparken ömür boyu kullanılabilecek asla modası geçmeyecek mücevherleri düşündüm. İşte benim Top 5'im


         1. Pırlanta tek taş küpe : Bu küpelerin yakışmadığı kıyafet yok gibidir. Hem gündelik hem de abiye kıyafetlerle kullanılabilen, abartıya kaçmadan görünüşünüze ışıltı katan muhteşem mücevherlerdir... Tek taş küpeyi klasik olarak yuvarlak kesim (pırlanta) tercih edebilirsiniz, ama diğer kesimlere de bir göz atın derim! 
Pırlanta kesim
Zümrüt Kesim - Emerald Cut
            Yastık Kesim- Cushion Cut
       Tek taş küpe seçerken kulak - kulak memesi ve küpe büyüklüğüne dikkat edilmelidir. Büyük kulaklara küçük taş boyu yakışmayacağı gibi, küçük kulaklara da çok büyük taşlar yakışmaz (Kulağına üç karatlık tek taş takmaya çalışan minyon hanımefendiyi hala unutamadım!).

      2. İnci küpe ve kolye: Eski bir Arap efsanesi bizlere, incilerin, ay ışığı ile dolu çiğ damlalarının okyanusa düştüğü ve istiridyeler tarafından yutulduğu zaman oluştuğunu anlatır…Divan edebiyatında ise gerdanına inci takan sevgilinin güzelliği bizi büyüleyen sözlerle anlatılır...Ne diyeyim zaten çok önce söylenmiş incinin güzelliği bana çok da söz kalmamış.
Tatlı su incileri her zaman tercih edilebilir.
Mikimoto
Mikimoto
     İncinin dillere pelesenk olmuş asil görünümü ile ilgili olarak itirazı olan yoktur herhalde! Buradan tüm kadınlara sesleniyorum: Gündüz düz bir elbise giyin çantanıza da inci bir kolye atın, gece nereye isterseniz oraya gidin!!! İnci kadar tamamlayıcı ve şık duran bir mücevher bulamazsınız.
Klasik inci küpe
       Lütfen dikkat, ancak iyi kalite inciler mücevher olarak değerlendirilebilir. Piyasada üstü kaplama, ucuz boncukları sıkça görebilirsiniz (TIK TIK) .

     3. Pırlanta bilezik yada bileklik: Bu bilezik ve/veya bileklikler her türlü kıyafete ışıltı katmakta birebirdir. Çok fazla çeşidine ulaşabilirsiniz...Ünlüler kırmızı halı üzerinde özellikle gösterişli olanlarını sıklıkla tercih ederler (Bakınız: google red carpet görselleri). Favorim ve önerim birkaç tane küçük pırlantalı düz ince bilezik yada tek sıra (suyolu) bileklik!

Klasik su yolu bileklik


Kwiat pırlanta kelepçe


     4. Broş : Broş yaratıcı yanımızı ortaya çıkarttığı için çok sevdiğim parçalardan biri... Mücevher konusunda çok fazla bilgisi olmayan insanlar, broşu anneanne veya teyzelerin elbise üzerine taktıkları bir aksesuar olarak düşünebilirler. Benim için şıklığın vazgeçilmez parçası...
Cartier

        Broş, giysilerin herhangi bir yerinde, şapkada ya da kumaş bir çanta üzerinde kullanılabilir. Özellikle son yıllarda saçta kullanımı çok moda, benden söylemesi (TIK TIK)...Benim favorim ise gömlek yakası...


Van Cleef &Arpels

5. Kokteyl yüzüğü : Bir kokteyl yüzüğünün en büyük özelliği dikkat çekici olmasıdır! Özetle, yüzük büyük ve gösterişli olmalıdır... Kokteyl yüzükleri büyük olduklarından orta parmağa takılırlar. 
Wallace Chan

          Kokteyl yüzüklerinin hikayesi şöyle;  İlk olarak 1930'lu yıllarda ABD de ortaya çıkmış, en popüler dönemini ise 1940-1950 yani içki yasağının olduğu dönem... Bu dönemde yasakları delen kadınlar bunu stilleri ile de yapıyorlardı, orta parmaklarına yüzük takıp şerefe diyorlardı...Yani bir çeşit işaret...

Moussaieff

        Şimdilerde ise kokteyl yüzükleri gece davetleri ve yemeklerde şıklığımızı tamamlıyor. En güzel örneklerini Oscar, Cannes film festivali vb. gala gecelerinde kırmızı halıda görebilirsiniz.

Moussaieff

        İlk beşin ne olması gerektiğini böylece sıralamış oldum, bundan sonrası için iyi alışverişler dilerim!




Mücevher aşkı ile kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...