Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Ünlülerin Nişan Yüzükleri - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

10 Ekim 2012 Çarşamba

Ünlülerin Nişan Yüzükleri


           Merak ettiğimiz, ilham aldığımız ünlülerin hepsi birbirinden gösterişli ve şık nişan yüzüklerini görmeye ne dersiniz? 

            Ünlülerin nişan ve düğün haberlerinin sıkça geldiği şu günlerde, ben de günümüzden başlayıp geriye giderek ünlüler dünyasındaki nişan yüzüklerini sizin için derledim.



         Jennifer Aniston yakın zamanda nişanlanan ünlülerden... Fotoğrafta görülen elmas 8 karat, zümrüt kesim. Yüzüğün görüntüleri medyada yayınlanınca, dedikodu kazanı kaynamaya başlamış. Neden mi? Yüzüğün, Brad Pitt'in Angelina Jolie için tasarlattığı yüzüğe benzerliğinden dolayı...Ayrıca soluk ve hiç parlamadığını da yazanlar var...Yorum sizin...

        James Righton'un Keira Knightley'e  verdiği yüzük 2 karat civarında ve ince bir montür üzerinde klasik yuvarlak kesim pırlanta. Diğer ünlülerle kıyasladığımızda, belki en mütevazi yüzük!


        Brad Pitt'in Angelina Jolie için tasarlattığı yüzük, ortada 7 karat zümrüt kesim ve yanlarda toplamı 9 karat baget kesim pırlantalardan oluşuyor. Toplam 16 karat ama taşların hiç parlamaması ne kötü! Zaten parlamama sorunu, zümrüt kesim tercih edenlerin ortak problemi!


           Salma Hayek'e “evet” dedirten yüzük ise, platin montür üzerine ortada 5 karat oval kesim, yanlarda ise küçük üçgen pırlantalardan oluşuyor.


         Oscar ödüllü yıldız Gwyneth Paltrow'un nişan yüzüğü  özel bir kesim olan asscher ve 8 karat. Büyük pırlanta küçük yuvarlak pırlantalarla çevrilmiş ve altından da iki sıra tamtur pırlanta geçmiş. Sanırım bu yüzük benim de favorim!


        Yakın zamanda evlenen ünlülerden bir diğeri Drew Barrymore. Drew Barrymore-Will Kopelman çiftinin nişan yüzüğü 4 karat radiant kesim.


          Jennifer Lopez'e hediye edilen nişan yüzükleri ise biraz farklı. Ünlü yıldız Ben Affleck ile birlikteyken evlilik teklifi 6.1 radiant kesim pembe pırlanta ile birlikte gelmişti.
          Sonra ayrılık haberi geldi...Tam ben o yüzük nasıl geri verilir diye düşünürken başka bir haber geldi ve Lopez Marc Anthony ile evlendi. Nişan yüzükleri ise 8.5 karat radiant kesim mavi pırlantaydı...Ve sanıyorum şimdi o da geri gitti...


           Ünlü şarkıcı Seal top model Heidi klum'a evlilik teklifini 10 karatlık cushion kesim sarı pırlanta ile yapmıştı.


           Ancak işler yolunda gitmedi ve boşandılar. Söylenenlere göre Klum, boşandıktan sonra da yüzüğü takmaya devam etmiş. Seal bunu tekrar bir araya gelme sinyali olarak algıladığı için Klum, yakın arkadaşları tarafından engellenmiş. Bu haber ne kadar gerçek bilemem ama bu yüzükten ayrılmak zor olsa gerek!

       Ünlüler dünyasının belki en ünlü nişan yüzüğü Elizabeth Taylor'a aittir. Richard Burton'un Elizabeth Taylor'a 1968 senesinde verdiği yüzük 33.19 karattı ve Asscher kesimdi. 

          Ülkemizde nişan yüzüğü olarak tektaş verilmesi geleneği, Avrupa ve Amerika'ya göre henüz çok yeni. Tektaş, belki son beş yıldır evlenme teklif edilirken muhakkak alınan bir ürün haline dönüştü. Oysa ki tektaşın nişan hediyesi olarak verilmesi 15 yy.'a dayanıyor.

          Durum böyle iken ne yazık ki yukarıdaki gibi görüntüleri ülkemizde göremiyoruz. Benim bildiğim birkaç büyük taşlı yüzük takan ünlümüz var, onların ki de yuvarlak...Ne yazık ki fantezi kesimler ve fantezi renkler pek bilinmiyor...
         
         Geçen gün bir magazin programında Demet Akalın sarı pırlantasından bahsetti, bana ne oluyorsa, çok sevindim:))) Darısı pembe ve maviye diyelim...


1 yorum:

  1. Gwyneth Paltrow'un yüzüğüne bayıldım, çok orjinal :)) Gerçi hepsi şaheser o da ayrı bir mevzu :)
    sellinismode.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...